У початок

УГВ завдяки капремонту свердловини збільшило добовий дебіт на 160 тис. куб. м

Фахівці АТ «Укргазвидобування» у складних геологічних умовах виконали капітальний ремонт свердловини на сході країни, завдяки чому добовий видобуток з неї зріс майже з нуля до 160 тис. куб. м газу і 57 тонн конденсату.

Згідно з прес-релізом компанії, при капітальному ремонті свердловину перевели на горизонт, що залягає вище, оскільки попередній пласт уже виснажений. При цьому родовище, на якому працює свердловина, за 30 років роботи віддало більше 85% початкових запасів вуглеводнів.

«Щоб досягти поставленої мети зі збільшення видобутку газу, ми не тільки буримо нові свердловини, а й працюємо над підвищенням ефективності роботи старих. Ця свердловина – гарний приклад того, як успішно сплановано й виконано операцію з капітального ремонту може не лише дати друге життя свердловині, а й забезпечити високий рівень видобутку з нього», — зазначив голова УГВ Олег Толмачов.

Як повідомлялося, «Укргазвидобування» має на меті збільшити власний видобуток природного газу на 1 млрд куб. м 2023 року – до 13,5 млрд куб. м. 2022 року компанія видобула 12,5 млрд куб. м природного газу (товарного), що на 3% менше, ніж 2021-го.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти