У початок

УГВ запустило ще 5 свердловин, що додасть 500 тис. куб. м газу на добу

АТ «Укргазвидобування» запустило в роботу ще 5 свердловин, які дадуть змогу мати щодоби ще +500 тис. кубометрів газу. Про це повідомляється на сторінці компанії у мережі Facebook.  

«Запустили ще п’ять свердловин з приростом 500 тис. куб. м газу на добу», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають в УГВ, чотири з пʼяти свердловин пробурені на «старих» родовищах віком 45-55 років. Ще одна — на новому родовищі. Вперше газ із неї надійшов у газотранспортну систему України цього місяця.

«Щоб досягти нашої мети з нарощення видобутку, ми комбінуємо: використовуємо сучасні технології для відкриття нових покладів на вже виснажених родовищах і збільшуємо інвестиції в дослідження і освоєння нових ділянок, — каже т.в.о. генерального директора УГВ Олег Толмачов.

З його слів, такі підходи на одному зі згаданих «старих» родовищ за останні два роки дали змогу збільшити добовий видобуток газу на 35%. На іншому — майже на 50%. 

«Решта родовищ, які завдяки використанню сучасних технологій отримали нове життя, демонструють стабілізацію показників і можливість потенційного приросту видобутку», – підсумували у компанії. 

Нагадаємо, з початку року «Укргазвидобування» ввело в експлуатацію 58 нових газових свердловин із сумарним середньодобовим дебітом природного газу 5,3 млн куб. м.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти