У початок

УГВ ввело свердловину з дебітом 145 тис. куб. м газу на добу

АТ «Укргазвидобування» запустило на сході України свердловину із дебітом 145 тис. куб. м газу на добу. Про це компанія повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначається у повідомленні, це оцінно-експлуатаційна свердловина завглибшки 3 200 м, на буріння й обладнання якої знадобилося 5 місяців.

«Свердловину пробурили в північно-східній частині родовища, де буріння не велось близько 10 років, його відновили тільки торік. Від початку року на цьому родовищі запустили 6 нових експлуатаційних свердловин. І це ще не межа, до кінця цього року тут плануємо ввести в дію ще 13 експлуатаційних свердловин», – зазначив т.в.о. очільника УГВ Сергій Лагно.

Буріння здійснювали фахівці «Укрбургазу» роторним способом із застосуванням модернізованого бурового верстата НБО-М.

«Високого дебіту досягли завдяки оптимальному вибору місця закладання свердловини, а також проведенню двох стадій гідророзриву пластів, який виконали фахівці «УГВ-сервісу». Сама ж ідея буріння цієї свердловини належить Івану Письменному з УкрНДІгазу – автору проєкту розробки родовища», – додав Сергій Лагно.

Місце розташування свердловини обрали, використовуючи дані сучасної сейсморозвідки та 3D-моделі родовища.

Обґрунтування свердловини, інженерні й техніко-економічні розрахунки – спільна робота проєктної команди, фахівців із 3D-моделювання й департаменту розробки.

Нагадаємо, торік зусиллями команди апарату управління, «Шебелинкагазвидобування», УкрНДІгазу та інших філій на цьому родовищі видобули газу понад 1 млрд куб. м на рік, що стало найвищим показником за останні 25 років.

Як писав enkorr раніше, у червні УГВ запустило свердловину з дебітом 439 тис. м3 газу на добу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти