У початок

УГВ ввело свердловину добовим дебітом 274 тис. куб. м газу

АТ «Укргазвидобування» запустило високопродуктивну свердловину з дебітом 274 тис. куб. м газу на добу. Про це йдеться на сайті компанії.

Згідно з повідомленням, нову свердловину пробурили на Полтавщині як оцінно-експлуатаційну, використовуючи розчин на вуглеводневій основі. Її особливість у тому, що плановий вибій розташовано безпосередньо під населеним пунктом.

Як зазначається, ідея буріння цієї свердловини належить фахівцям УкрНДІгазу, які оцінили видобувні можливості родовища й знайшли віддалену ділянку для її закладання. Водночас команда з розробки підготувала докладне геологічне й технічне обґрунтування.

Зі слів т. в. о. очільника «Укргазвидобування» Сергія Лагна, пробурити свердловину змогли завдяки сучасному буровому обладнанню й передовим технологіям буріння. «Фахівці «Укрбургазу» виконали доволі складне завдання за 4 місяці: пробурили свердловину з відходом вибою понад 1 300 м. Фахівці ж «Укргазпромгеофізики» за умов великого кута стовбуру свердловини виконали складні каротажні роботи й визначили глибину залягання газоносних пластів», – каже він.

«Введення в роботу нової свердловини збільшило видобуток газу за добу на цьому родовищі аж на 17%. Це означає, що у родовища є перспектива подальшого розбурювання попри виснаженість і вік», – підсумував Сергій Лагно.

Нагадаємо, за півроку «Укргазвидобування» пробурило 50 свердловин, з них ввели в експлуатацію 41. Так, одну з них АТ «Укргазвидобування» запустило зовсім нещодавно на сході України із дебітом 145 тис. куб. м газу на добу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти