У початок

США купують 4,65 млн барелів нафти для екстрених запасів

Міністерство енергетики США повідомило 29 липня, що завершило укладання контракту на закупівлю 4,65 млн барелів сирої нафти для Стратегічного нафтового резерву для доставлення на місце в Байо Чокто в Луїзіані протягом останніх трьох місяців року.

Exxon Mobil постачить 3,9 млн барелів за контрактом, а Macquarie Commodities Trading US LLC постачить решту, повідомило Міністерство енергетики країни. Середня закупівельна ціна на нафту становить близько $76,92 за барель, повідомило міністерство. 

Як пише Reuters, ця купівля є останньою у серії контрактів, спрямованих на поповнення національних запасів нафти в надзвичайних ситуаціях після рекордного випуску 180 млн барелів 2022 року. Цей продаж був спробою контролювати ціни на бензин, які підскочили до понад 5 доларів США за галон після того, як росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну. Але це також зменшило запаси до найнижчого рівня за 40 років.

Міненерго повідомило, що відтоді викупило загалом 43,25 млн барелів за середньою ціною близько $77 за барель після того, як продавало нафту приблизно за $95 за барель під час випуску 2022 року, що воно назвало «хорошою угодою для платників податків».

Міністерство енергетики також співпрацювало з Конгресом, щоб скасувати раніше запланований продаж 140 млн барелів нафти з резерву, що, на думку департаменту міністерства, має враховуватися при поповненні запасів.

«Як і обіцяли, ми повернули 180 млн барелів до Стратегічного запасу нафти, вивільнених у відповідь на війну путіна в Україні, – й ми досягли цього, отримавши хорошу угоду для платників податків і підтримуючи готовність найбільшого у світі стратегічного запасу нафти», — заявила міністр енергетики Дженніфер Гранхолм.

Міністерство енергетики США заявило, що, швидше за все, продовжить закуповувати нафту для резерву наступного року, використовуючи приблизно $1,2 млрд, що залишилися на його рахунку доходів. За поточними цінами цей фонд міг би покрити закупівлі близько 15 млн барелів.

Міністерство енергетики раніше заявляло, що хоче купувати нафту за $79 за барель або менше.

Станом на 19 липня SPR містив близько 374,4 млн барелів нафти, найвищий рівень із кінця 2022 року, але значно нижче від типового рівня 600-700 млн за останнє десятиліття, коли Сполучені Штати більше покладалися на імпорт.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти