У початок

«УГВ-Сервіс» нарощує обсяги операцій із ГРП

Філія «Укргазвидобування» – «УГВ-Сервіс» – здійснила 10 свердловино-операцій із гідророзриву пласта (ГРП) за місяць, що є рекордним показником за такий період часу. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сторінці УГВ у мережі Facebook.

«В умовах воєнного стану, коли не всі сервісні підрядники змогли продовжувати виконувати свої зобов’язання, власний флот ГРП філії «УГВ-Сервіс» вийшов на рекордні для себе показники – 10 свердловино-операцій із ГРП за місяць. Передувала цьому кропітка підготовча й організаційна робота всієї команди», – сказано у повідомленні.

Як відомо, гідравлічний розрив пласта (ГРП) – це технологія з інтенсифікації видобутку, що передбачає закачування водного розчину в газоносні пласти для полегшення руху газу в свердловині.

«Із першого липня ми перейшли на роботу двома вахтами. Нам вдалося налагодити процеси так, що роботи проводилися кожного третього дня. Тож за календарний місяць ми виконали 10 повноцінних циклів ГРП, що включали мобілізацію і монтаж обладнання: а це до 17 одиниць техніки плюс витратні матеріали, проведення робіт і, відповідно, демонтаж і демобілізація обладнання», – розповідає менеджер із ГРП філії «УГВ-Сервіс» Олег Гнатів.

Зі слів менеджера проєктів департаменту ГРП Олександра Павлушонка, після комплексу робіт показники видобутку свердловин у середньому становлять від 30 до 100 тис. куб. м газу на добу.

Географія робіт охоплювала східні області України, зокрема ГРП виконали на 9 свердловинах у Харківській області й на одній – у Полтавській. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти