У початок

Угорська MOL провела пробний прогін арабської нафти на словацькому заводі

Угорська нафтогазова компанія MOL успішно провела пробний прогін арабської нафти Arab Light на заводі своєї дочірньої компанії у Словаччині, йдеться у річному звіті MOL.

«Пробний прогін нафти марки Arab Light було успішно проведено на нафтопереробному заводі Slovnaft, де завершено всі підготовчі роботи для збільшення прийому нафти неросійських сортів», – повідомляється в документі.

Раніше в Міненерго Угорщини заявляли, що після 5 лютого, тобто дати набрання чинності санкціями проти російських нафтопродуктів, із дочірнього НПЗ у Братиславі MOL зможе експортувати продукцію лише з нафти неросійського походження. Компанія повідомляла, що частка неросійської сировини на словацькому заводі становить 30%.

Глава угорського МЗС Петер Сійярто раніше зазначав, що збільшення постачання нафти з Саудівської Аравії допоможе Будапешту диверсифікувати імпорт енергоносіїв. Крім того, у рамках диверсифікації Угорщина розглядає можливість імпорту нафти з Еквадору у разі, якщо сухопутний транзит російської сировини через Україну стане неможливим.

Зі слів Сійярто, також провадяться перемовини на рівні фахівців і підприємств щодо можливого початку імпорту нафти й природного газу з Оману. Глава МЗС наголошував, що угоди з іншими країнами про постачання нафти й газу до Угорщини не означають відмови від контрактів із росією, а спрямовані на диверсифікацію.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти