У початок

Індія у січні імпортувала рекордні обсяги російської нафти

Індія в січні імпортувала рекордні 1,4 млн барелів нафти з росії в день, що на 9,2% вище порівняно з показником грудня. росія залишається найбільшим постачальником нафти в Індію, слідом ідуть Ірак з Саудівською Аравією. Про це повідомляє Reuters із посиланням на дані, отримані від галузевих джерел.

Сукупний обсяг імпорту нафти Індією у січні досяг 5 млн барелів на день, частка нафти з росії становила 27%. Індія є третім найбільшим імпортером і споживачем нафти у світі.

Індія зазвичай нарощує імпорт нафти у грудні й січні, оскільки державні НПЗ не йдуть на техобслуговування у 1-му кварталі, щоб виконати річні цілі з переробки, встановлені урядом.

Раніше індійські НПЗ рідко закуповували російську нафту через високу вартість постачання, проте після початку спровокованої росією повномасштабної війни в Україні Індія збільшила імпорт нафти з рф, оскільки вона почала продаватися з великим дисконтом.

Тим часом обсяг імпорту нафти з Іраку до Індії в січні зріс на 11% порівняно з минулим місяцем і досягнув 7-місячного максимуму — 983 тис. барелів на день.

За перші 10 місяців фінансового року (з квітня до січня) найбільшим постачальником нафти до Індії став Ірак. росія опинилася на другому місці, обігнавши Саудівську Аравію.

Частка нафти з Близького Сходу в сукупному імпорті нафти Індією опустилася до рекордного мінімуму — 48% — на тлі збільшення постачань із росії, свідчать оприлюднені дані.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти