У початок

Угорщина уклала з Польщею угоду про постачання CПГ із Гданська

Угорщина уклала з Польщею угоду про постачання скрапленого природного газу (СПГ), який надходитиме на термінал у Гданську, а потім на південь через Словаччину угорським споживачам.

Про це повідомив міністр закордонних справ та зовнішньоекономічних зв'язків Угорщини Петер Сійярто.

«Сьогодні ми домовилися з міністром Ганною Москвою про те, що надамо політичну підтримку енергетичній співпраці між Угорщиною й Польщею для того, щоб її було поширено на постачання природного газу», — сказав глава МЗС за підсумками перемовин із міністром.

«Звісно, найближчими тижнями слід прояснити ще багато питань щодо ціни, умов постачання, технічних деталей, але суть у тому, що є готовність уперше використовувати північний транспортний маршрут для постачання природного газу в Угорщину», — додав він.

СПГ надходитиме в Угорщину з Польщі з нового терміналу на узбережжі Балтійського моря в Гданську, пропускна спроможність якого складе 4-4,5 млрд кубометрів на рік. Угорська державна енергетична компанія MVM взяла участь у першому раунді обов'язкового резервування цих потужностей, що розпочався у вересні, уточнив міністр, який перебував на міжнародному економічному форумі у польському місті Карпач.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти