У початок

Угорщина хоче знизити акцизи на пальне до кінця 2023 року

Угорщина подала до Європейської комісії (ЄК) прохання відкласти підвищення акцизу на паливо до кінця 2023 року. В іншому разі тариф зросте на 32,5 HUF (0,08 євро) за літр.

Поточний акцизний збір на паливо в Угорщині становить 120 форинтів (0,29 євро) за літр бензину і 110,35 форинта (0,26 євро) за літр дизеля.

8 липня 2022 року Єврокомісія спрямувала в уряд адміністративний запит щодо ставок податку на пальне, нижчих за мінімальні. Водночас перед обличчям енергетичної кризи Брюссель запропонував членам ЄС шестимісячну відстрочку, чим Португалія й Швеція вже скористалися.

Газета Vilggazdasg повідомила, що Угорщина подала запит на відстрочку, в якому просить звільнити від податкового мінімуму, тобто від зобов'язання підвищити акциз на пальне, до кінця 2023 року. Можлива відмова може призвести до подальшого підвищення цін на пальне в той час, коли санкції Брюсселя вже спричинили велику волатильність на ринках, і ціни також зросли, зазначає видання.

Раніше enkorr повідомляв про дефіцит палива в Угорщині, що виник у результаті проведення ремонтних робіт на Дунайському НПЗ і нестабільних постачань нафти трубопроводом «дружба».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти