У початок

У жовтні Мажейкяйський НПЗ зменшив випуск нафтопродуктів

Згідно з даними офіційного статистичного порталу Литви, в жовтні обсяги виробництва нафтопродуктів у країні скоротилися. Випуск автомобільних бензинів зменшився на 19%, до 213 тис. тонн, дизельного пального — на 22%, до 246 тис. тонн. Виробництво скрапленого газу впало на 38%, до 18,3 тис. тонн.

Зменшення виробництва палива в Литві було зумовлено проведенням ремонтних робіт на Мажейкяйському НПЗ у першій половині жовтня. Скорочення виробництва потребувало збільшення імпорту дизельного пального у Литву. Згідно з даними статистичного порталу Литви, в жовтні країна імпортувала 105,9 тис. тонн дизелю, це на 68% більше порівняно з вересневими постачаннями.

За 10 місяців обсяги виробництва автомобільних бензинів у Литві збільшилися на 22%, до 2,38 млн тонн, дизельного пального — на 16%, до 2,97 тис. тонн. Виробництво скрапленого газу зросло на 20%, до 230 тис. тонн. Зростання виробничих результатів стало можливим завдяки збільшенню обсягів переробки нафти. За 10 місяців на Мажейкяйському НПЗ було перероблено 7,5 млн тонн сировини, це на 14% більше порівняно з аналогічним періодом торік. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти