У початок

«Укрнафта» шукає партнерів для спільної розробки родовищ

ПАТ «Укрнафта» продовжило терміни пошуку партнерів для спільної розробки нафтових і газових родовищ до 1 березня 2024 року. Про це enkorr повідомили у прес-службі компанії.

Як повідомляв enkorr раніше, «Укрнафта» пропонує 21 родовище в спільну розробку і запрошує інвестиційні й видобувні компанії до співпраці. Йдеться про 10 родовищ на заході й 11 на сході України.

«Станом на кінець грудня 2023 р. співпрацею вже зацікавилися 25 компаній, включаючи як українські компанії, так і компанії з 7 країн Європи й Північної Америки», – йдеться у прес-релізі «Укрнафти».

Це профільні інвестори, сервісні, інвестиційні (зокрема, кілька міжнародних консорціумів) й консалтингові компанії.

«З урахуванням того, що не всі потенційні партнери встигли детально ознайомитися з можливостями 21 родовища і з метою забезпечення умов прозорого процесу подання й розгляду заявок, менеджмент ПАТ «Укрнафта» ухвалив рішення продовжити терміни отримання заявок», – зазначають у прес-службі.

Під час розгляду заявок компанія надаватиме перевагу угодам про розподіл продукції (Product Sharing Agreement), що дозволять повністю розкрити потенціал родовищ з достатніми запасами, але низькими темпами видобутку.

Нагадаємо, що запаси категорії 2P, тобто доведені і ймовірні запаси родовищ, доступ до яких «Укрнафта» пропонує потенційним партнерам, становлять понад 12 млн тонн нафти і понад 31 млрд куб. м газу.

«Укрнафта» пропонує родовище і право користування наявною видобувною інфраструктурою. Партнер має розробити план розвитку для інтенсифікації видобутку, забезпечити фінансування й технології.

У компанії уточнюють, що після ретельної оцінки всіх отриманих пропозицій буде проведено перемовини й обрано переможців окремо для кожного родовища. Угоди про розподіл продукції має остаточно затвердити уряд.

Прибуткова продукція між «Укрнафтою» й партнерами розподілятиметься згідно з узгодженими умовами, зазначається у релізі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти