У початок

У Запоріжжі оголосили підозру підряднику через загибель робітника на АЗС

Запорізькі правоохоронці пред’явили підряднику підозру в порушенні правил безпеки під час виконання на автозаправній станції (АЗС) робіт із високою небезпекою, що призвело до загибелі людини. Про це йдеться у повідомленні відділу комунікації на сайті ГУ НП у Запорізькій області.

Згідно з повідомленням, у вчиненні кримінального правопорушення підозрюється 50-річний чоловік, який не забезпечив дотримання правил безпеки під час виконання на АЗС робіт із підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що в середині листопада 2020 року між підрядником і замовником було оформлено цивільно-правовий договір на виконання певного переліку робіт. За умовами угоди, підрядник до кінця грудня 2020 року повинен був організувати підняття на поверхню металевих цистерн на території не введеної в експлуатацію АЗС по вулиці Товариській і здійснити нагляд і контроль за виконанням цих робіт, – йдеться у повідомленні. – На законних підставах підрядник залучив до процесу субпідрядника – жителя Запоріжжя, 1987 року народження. Вранці 2 грудня 2020 року він почав роз’єднувати різьбові елементи, що кріпили кришку металевої ємності із залишками парів паливно-мастильних матеріалів. У цей час відбулося займання, і вибуховою хвилею робітника відкинуло на відстань 15 метрів, що призвело до летального наслідку».

Як зазначають правоохоронці, слідством зібрано достатню доказову базу, яка доводить, що підрядник не забезпечив виконання вимог охорони праці, порушив правила протипожежної безпеки й самоусунувся від контролю за дотриманням працівниками безпечних умов праці. Порушник допустив до виконання робіт із підвищеною небезпекою робітника, який не пройшов спеціального навчання і не мав на це дозволу.

На підставі зібраних доказів слідчим Запорізького районного управління поліції під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України.

Чоловікові загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти