У початок

Країни ОПЕК+ підтримали рішення про значне скорочення видобутку нафти

У неділю країни ОПЕК+ висловилися за підтримку прийнятого раніше цього місяця рішення про велике скорочення видобутку. Раніше Білий дім звинуватив Саудівську Аравію в тому, що вона змусила деякі інші країни картеля вдатися до скорочення видобутку.

Минулого тижня влада США заявила, що зниження видобутку призведе до зростання доходів москви від експорту нафти, а також звинуватили Саудівську Аравію в політичній зацікавленості. Проте Ер-Ріяд у неділю відкинув звинувачення у підтримці російської війни в Україні.

Саудівський король Салман бен Абдулазіз заявив, що королівство робить усе можливе для підтримки стабільності й балансу на нафтових ринках. Задля цих цілей альянс ОПЕК+, який включає ОПЕК та інші видобувні країни, такі як росія, встановлює і підтримує відповідні домовленості, зазначив він.

Крім того, узгоджене 5 жовтня зниження цільового рівня нафтовидобутку на 2 млн барелів на день (б/д) було прийнято одноголосно і базується на економічних чинниках, навіть попри обмежену пропозицію на нафтових ринках, повідомив син короля Салмана принц Халід бен Салман, саудівський міністр оборони.

Тієї ж думки дотримуються міністри деяких країн ОПЕК+, включаючи Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ).

«Я хотів би пояснити, що недавнє рішення ОПЕК+, схвалене одноголосно, має винятково технічний характер, без будь-якого політичного підґрунтя», – йдеться у твіттері міністра нафти ОАЕ Сухейля Аль-Мазруї.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти