У початок

У Європі на весну прогнозують дизельну кризу — Bloomberg

Через кілька місяців Євросоюз зазнає гострої нестачі дизельного палива. Про це повідомляє Bloomberg.

«Запаси дизельного пального в північно-західній Європі впадуть на початок весни до мінімуму за останні 12 років», — пише агентство з посиланням на звіт консалтингової компанії Wood Mackenzie Ltd.

У публікації йдеться, що оскільки на початку лютого Європейський Союз має намір припинити морські постачання російського палива, і так напружена ситуація з постачаннями на континент ризикує погіршитися.

«Скорочення запасів сприяло підвищенню рентабельності нафтопереробних заводів, стимулюючи європейських операторів працювати на повну силу», — повідомив аналітик Wood Mackenzie Джеймс Барлей. Це, на його погляд, спровокувало підвищення видобутку нафти на 420 тис. барелів на місяць.

Однак росія, як і раніше, залишається єдиним великим постачальником дизельного пального для Європи морськими шляхами, і з огляду на санкції, накладені на російські енергоносії, дизельна криза в ЄС неминуча, пише агентство.

Зазначається, що ще одна проблема для ЄС і США пов'язана зі структурою ф'ючерсних ринків. Зокрема «швидкі» постачання пального коштують дорожче, ніж те саме пальне, доставлене трохи пізніше. Це перешкоджає накопиченню запасів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти