У початок

Європарламент схвалив угоду про спрощення вантажних автоперевезень між Україною і ЄС

Європейський парламент схвалив угоди ЄС з Україною й Молдовою щодо спрощення транскордонного перевезення вантажів. Про це з посиланням на прес-службу Європарламенту повідомляє «Бізнес.Цензор».

Зазначається, що дві нових угоди ЄС про автомобільний транспорт є частиною відповіді ЄС на збої в транспортних секторах України й Молдови, спричинені вторгненням рф в Україну.

«Оскільки український повітряний простір було закрито для цивільних перевезень, а морський експорт сильно обмежений, Україні необхідно знайти альтернативні шляхи для експорту автомобільним транспортом своїх запасів зерна, пального, харчів та інших відповідних товарів. Так само страждає Молдова, яка потребує альтернативних транзитних маршрутів через ЄС і допомоги в транзиті українських товарів через свою територію», – йдеться у повідомленні.

Угоди замінять існуючі двосторонні транспортні угоди з країнами ЄС. Вони тимчасово полегшують автомобільні вантажні перевезення, дозволяючи перевізникам України, Молдови і ЄС здійснювати транзит через територію одна однієї й працювати між ними без відповідних дозволів.

Крім того, угода між Україною і ЄС дозволить українським водіям продовжувати використовувати наявні українські посвідчення водія й сертифікати про професійну компетентність для водіння в ЄС без необхідності мати міжнародне посвідчення водія.

Обидві угоди тимчасово набули чинності з 29 червня 2022 року. Після рішення парламенту угоди також потребують офіційного затвердження Радою ЄС.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти