У початок

ЄК запропонувала нові стандарти для скорочення забруднюючих викидів авто — Євро 7

Єврокомісія (ЄК) представила у четвер пропозицію щодо скорочення забруднення повітря новими автомобілями, що продаються в ЄС, щоб відповідати цілям «зеленого курсу» за збереження доступності автомобілів для споживачів і конкурентоспроможності цієї європейської галузі.

«Нові стандарти Євро 7 забезпечать більш чисті транспортні засоби на наших дорогах і покращать якість повітря, захищаючи здоров'я наших громадян і навколишнє середовище», — заявив член ЄК із внутрішнього ринку ЄС Тьєррі Бретон, представляючи нову законодавчу ініціативу Єврокомісії, повідомляє «Інтерфакс».

У ЄК нагадують, що автомобільний транспорт є найбільшим джерелом забруднення повітря у містах.

Пропозиція стосується викидів вихлопних труб, а також забруднення від гальм і шин.

У Єврокомісії пояснюють, що 2035 року всі легкові автомобілі й легкі вантажівки, які продаються в ЄС, матимуть нульові викиди CO2. Однак очікується, що 2050 року понад 20% автомобілів, легких вантажівок і понад половину важких транспортних засобів продовжуватимуть викидати забруднюючі речовини з вихлопних труб.

Акумуляторні електромобілі також, як і раніше, роблять забруднення від гальм і мікропластика шин. Правила Євро 7 скоротять усі ці викиди за доступності автомобілів для споживачів, очікують у Єврокомісії.

ЄК опублікувала у четвер нові вимоги, що ґрунтуються на стандартах Євро-7. Це покращення контролю за викидами забруднюючих речовин в атмосферу від усіх нових автомобілів, оновлення й посилення обмежень на викиди забруднюючих речовин, регулювання викидів від гальм і шин, забезпечення відповідності автомобілів правилам протягом більш тривалого періоду часу, максимально повне використання цифрових можливостей для ефективного вимірювання викидів протягом усього терміну служби транспортного засобу.

Тепер пропозицію ЄК буде представлено ​​Європейському парламенту і Раді ЄС для розгляду й затвердження законодавцями Євросоюзу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти