У початок

У вересні постачання ДП й газойлю у порти Польщі продовжували зростати

У вересні обсяги надходжень дизельного пального й газойлю в балтійські порти Польщі збільшилися на 7% до 555 тис. тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95».

Постачання морського ресурсу збільшуються четвертий місяць поспіль, що зумовлено сезонним зростанням попиту на внутрішньому ринку. Традиційно в третьому кварталі обсяги продажу дизелю в Польщі досягають максимальних значень через сезон відпусток і зростання споживання палива підприємствами аграрного сектору.

Близько 85% обсягів продукту було перевантажено в терміналах Гдині й Щецина. У вересні в Гдиню надійшло 321 тис. тонн дизельного пального і газойлю, це на 13% більше порівняно з серпнем, обсяги постачань дистилятів у Щецин минулого місяця зросли також на 13% до 149 тис. тонн. Перевалка дизпального у Гданську впала з 81 тис. тонн до 39 тис. тонн, тоді як надходження продукту у Свіноуйсьце у вересні збільшилися на 25 тис. тонн, до 46 тис. тонн.

Основні обсяги дизпального й газойлю в Польщу морським шляхом надходили з Нідерландів, Бельгії й Швеції. Минулого місяця в регіон ARA прибули великі партії продукту з Саудівської Аравії, ОАЕ, Оману й США. Тому вантажі, що були відправлені з Нідерландів і Бельгії до польських портів, шведше за все мали, близькосхідне чи американське походження.

Постачання з шведського Preemraff Lysekil Refinery збільшилися зі 129 тис. тонн до 153 тис. тонн. Також було доставлено дві партії дизелю з США й Фінляндії обсягом 37 тис. тонн і 36 тис. тонн відповідно.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти