У початок

У Туреччині провели оцінювання запасів природного газу

Загальний обсяг природного газу, який Туреччина виявила в Чорному морі, наразі становить 710 мільярдів кубометрів після того, як було знайдено нове родовище, а попередні знахідки було переглянуто на більший рівень, заявив у понеділок президент Таїп Ердоган. Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи після засідання Кабінету міністрів, Ердоган сказав, що Туреччина виявила новий запас обсгом 58 млрд кубометрів на родовищі Caycuma-1, на додаток до перегляду розрахункового обсягу родовища Сакар'я до 652 млрд кубометрів з попередніх 540 млрд кубометрів.

«У результаті аналізу даних ми переглянули раніше заявлені запаси з 540 мільярдів кубічних метрів до 652 мільярдів кубічних метрів», — сказав Ердоган, додавши, що Туреччина пробурила 13 свердловин на родовищі Сакар'я.

«Завдяки новому відкриттю на Caycuma-1 наші запаси газу в Чорному морі зросли на 170 мільярдів кубічних метрів, до 710 мільярдів кубічних метрів», — сказав він.

Минулого місяця Ердоган заявив, що Туреччина йде шляхом запуску газового родовища Сакар'я в 2023 році. У понеділок він сказав, що нещодавно відкрите родовище Caycuma-1 буде підключено до родовища Сакар'я, а звідти — до національної мережі.

Туреччина, яка має мало нафти і газу, сильно залежить від імпорту газу з росії, Азербайджану й Ірану, а також від імпорту СПГ з Катару, США, Нігерії й Алжиру.

Туреччина також розвідує вуглеводневі ресурси в Середземному морі, де її операції в спірних водах розпалюють напруженість у відносинах з Грецією й Кіпром.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти