У початок

У TotalEnergies пояснили продовження постачання російського СПГ

Компанія TotalEnergies продовжує постачання СПГ з росії у Європу, оскільки має зобов'язання перед європейськими споживачами, заявив у середу глава компанії Патрік Пуянне.

«Якщо ми залишаємося в росії, то через те, що у нас є контракт на постачання СПГ. Це робиться для громадян Європи, щоб гарантувати постачання до Європи. Якщо ми розірвемо цей контракт, то ситуація в ЄС, який цього року імпортував 70% газу з росії, аж ніяк не покращиться. Ми не зможемо його замінити», — сказав Пуянне на засіданні у Нацзборах Франції.

Він зазначив, що цього року бізнес у росії становить лише 2% від грошового потоку компанії.

«Наша присутність у росії сьогодні мотивована винятково нашим зобов'язанням з постачань СПГ у Європу. Якщо Європа вирішить санкціонувати ці постачання, ми негайно їх припинимо», – додав він.

TotalEnergies у березні заявила про поступове призупинення своєї діяльності в росії й припинення інвестицій у російські проєкти, зокрема, в «арктик СПГ 2». Також компанія прийняла рішення більше не укладати і не продовжувати контракти на закупівлю російської нафти й нафтопродуктів і призупинити розвиток виробництва мастильних матеріалів у рф.

У росії компанія TotalEnergies володіє 19,4% у «новатеку», 20% у компанії «ямал СПГ», 10% у компанії «арктик СПГ 2», 10% у перевалочних терміналах у мурманську й на Камчатці. Також TotalEnergies була власником 49% у СП «Тернафтогаз» і 20% у хар'ягінському УРП, частки в яких замість неї отримали «новатек» і «зарубєжнєфть» відповідно.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти