У початок

У TotalEnergies назвали умову для гнучкості ринку СПГ

Гнучкість ринку СПГ дозволить забезпечити портфель, що складається з довгострокових і спотових контрактів. Таку думку озвучив віце-президент TotalEnergies у регіонах Близький Схід і Північна Африка Лоран Вів'є.

«Нам не потрібно чинити опір монетизації спотового ринку СПГ. Але нам потрібно заново сфокусуватися на безпеці постачань (у вигляді довгострокових контрактів), — заявив Вів'є. — Європейський ринок зараз виступає як новий гравець на постійній основі, чого не було раніше».

Він також наголосив, що вплив ЄС на ринок СПГ зростатиме у конкуренції з азіатським як довгостроковим покупцем цього палива.

«Ми сьогодні бачимо, що у нас існує потреба на ринках СПГ, зокрема у світлі більшої безпеки довгострокових контрактів, а також необхідності забезпечення більшої гнучкості з погляду призначення — можливості варіювати між короткостроковими варіаціями попиту», — цитують ЗМІ віце-президента компанії.

«І ми продовжимо бачити розвиток спотових ринків, які є оптимізацією довгострокових контрактів на короткостроковій основі. Тобто комбінація з погляду активів і гнучкості портфеля відіграватиме все більш важливу роль», — вважає він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти