У початок

ЄС погодив новий закон про перехід на авіаційне екопаливо

Законодавчі органи Євросоюзу погодили текст нового закону про скорочення викидів CO2 авіакомпаніями за рахунок часткового переходу на екологічно чисте авіаційне паливо, йдеться у повідомленні, опублікованому у середу на сайті Єврокомісії.

«Комісія вітає політичну угоду на пропозицію про перехід на авіаційне екопаливо, яку було вчора досягнуто між Європейським парламентом і Радою Європейського Союзу», — йдеться у повідомленні.

Відповідно до нового закону, паливо, що постачається в аеропорти ЄС, має містити не менше 2% екопалива до 2025 року і не менше 70% до 2050 року, авіаперевізники будуть зобов'язані заправляти паливом літаки не більше, ніж це необхідно для рейсу, при цьому інфраструктура аеропортів повинна відповідати вимогам до заправлення новим типом палива.

Закон набуде чинності негайно після його опублікування в Офіційному журналі Європейського Союзу.

ЄС поставив собі за мету до середини століття досягти кліматичної нейтральності, коли підсумковий обсяг викидів шкідливих газів в атмосферу дорівнюватиме нулю. Її може бути досягнуто за рахунок скорочення викидів і застосування технологій уловлювання й зберігання шкідливих газів. Перехід до кліматичної нейтральності вимагатиме перебудови виробництва і споживання енергії, серйозного скорочення викидів, зростання споживання відновлюваної енергії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти