У початок

У Тегерані заявили, що США не зможуть перешкодити експорту нафти з Ірану

США не зможуть перешкодити експорту іранської нафти, незалежно від того, хто прийде до влади. Про це заявив міністр нафти Ірану Джавад Оуджі.

«Який би уряд не прийшов до влади в США, він не зможе перешкодити експорту й видобутку нафти Ісламської Республіки Іран», — наводить слова міністра агентство ISNA.

«Попри більш ніж 600 нових санкцій у сфері експорту нафти і нафтохімічних продуктів, сьогодні ми спостерігаємо стрибок нафтового експорту й збільшення грошових потоків до країни», — наголосив Оуджі. З його слів, за останні три роки видобуток нафти в країні збільшився на понад 1 млн 400 тис. барелів на добу (б/д).

18 квітня газета Financial Times із посиланням на дані аналітичної компанії Vortexa повідомила, що обсяг експорту іранської нафти досяг шестирічного максимуму, в основному шляхом постачання до Китаю. Як зазначило видання, за перші три місяці 2024 року Іран у середньому постачав по 1,56 млн б/д, що стало найвищим показником із 2018 року.

На території Ірану розташовано понад 13% усіх світових запасів нафти: за даними ОПЕК, запаси країни становлять не менше 208,6 млрд барелів. Головні родовища знаходяться у південних провінціях, найбільшими з них є Південний Парс, Південний Азадеган і Араш (ад-Дурра), які містять запаси, що оцінюються в 18 млрд, 9 млрд і 300 млн барелів відповідно.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти