У початок

У Сумах судитимуть директора лікарні, який купив пальне за завищеною ціною

У Сумській області судитимуть директора медичної установи, який придбавав пальне за завищеною ціною, чим завдав державі збитків на понад 1,4 млн грн. Про це повідомляється на сайті Сумської обласної прокуратури.

«Сумською обласною прокуратурою затверджено й 16 жовтня 2023 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради, а саме однієї з медичних установ, неналежне виконання службових обов’язків якого спричинило збитки понад 1,4 млн грн (ч. 2 ст. 367 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, 6 квітня 2021 року за результатами проведення процедури закупівлі продуктів нафтопереробки зазначена медична установа уклала договір з товариством з обмеженою відповідальністю, яке погодилось постачити бензин А-92 за ціною 22,50 грн за 1 літр і дизельне пальне – 23,50 грн за 1 літр. Однак 13 квітня 2021 року, всупереч чинному законодавству, сторонами укладено додаткові угоди, відповідно до яких ціни було збільшено на 2 грн за 1 літр, а вже 15 квітня цього ж року вартість палива було збільшено ще на 1 грн за 1 літр, відтак товариство поставило медичній установі бензин А-92 за ціною 25,50 грн за літр і дизельне пальне – 26,50 грн за літр, пояснюють у прокуратурі. 

«Унаслідок вказаних протиправних дій директора медичної установи вартість постаченого пального безпідставно завищено на загальну суму 1 млн 417 тис. грн. На цю мить обвинуваченого вже звільнено із зазначеної посади», – повідомляє прес-служба Сумської облпрокуратури.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено слідчими Слідчого управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти