У початок

Pemex підтримує рівень переробки сирої нафти на старих НПЗ

Державна нафтогазова компанія Мексики Pemex, якій адміністрація президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора доручила збільшити виробництво палива, щоб припинити залежність країни від імпорту, намагається досягти цієї цілі.

За тиждень, що закінчився 29 вересня, рівень використання на шести нафтопереробних заводах Pemex становив 38%, переробляючи лише 655 000 барелів на день, що є найнижчим рівнем з липня 2022 року, згідно з даними Секретаріату енергетики (SENER).

Виробництво бензину становило лише 212 000 барелів на добу порівняно з піком в 365 000 барелів на добу на початку травня, тоді як виробництво дизельного палива становило лише 66 000 барелів на добу, або вдвічі менше, ніж за той самий тиждень за останні чотири роки.

Уряд пообіцяв подвоїти фінансову підтримку для оптимізації шести нафтопереробних заводів Pemex, щоб припинити залежність країни від імпорту палива, переважно зі США, але Pemex інвестує лише 9,2% від приблизно 11,5 мільярда доларів, які вона оцінила в згідно з вересневою презентацією для інвесторів. За оцінками оглядачів, кожен із шести НПЗ потребує інвестицій у розмірі приблизно 50 мільйонів доларів.

Стратегія уряду щодо збільшення місцевого виробництва включає придбання 50% нафтопереробного заводу Дір-Парк у Техасі, у спільному з Shell підприємством, а також будівництво нового нафтопереробного заводу потужністю 340 000 б/д у штаті Табаско.

Гонсало Монрой, генеральний директор консалтингової компанії GMEC у Мехіко, сказав, що уряд критикує відсутність інвестицій у нафтопереробну систему з боку попередніх адміністрацій, «але брак інвестицій залишається». Монрой зазначив, що без належного обслуговування дуже важко підтримувати контроль над об'єктами.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти