У початок

У столиці спостерігається покращення ситуації з пальним — експерт

У Києві почала налагоджуватися ситуація з наявністю пального на АЗС. Про це в коментарі «НВ.Бізнес» повідомив директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

«Очевидне покращення у столиці: до OKKO й WOG активно долучилась мережа KLO, є ознаки життя на AMIC. Газ і дизель уже трапляється без черг, бензин треба пошукати, а потім постояти. Але за бензином по 69 грн/л черг немає (стелю досягнуто?)», — зазначив експерт.

У розмові з enkorr Сергій Куюн також додав, що cтабільна пропозиція бензину є на столичних АЗС ANP, газу і дизпального – на Avantage 7.

«Останніми днями рух транспорту почав з’являтися на столичних АЗС Socar, Shell, UPG і навіть «Маршал», — каже експерт.

З його слів, по країні ситуація залишається неоднорідною. Порівняно непогана ситуація з наявністю пального на заході України, найгірше — на сході й частково — на півдні.

Раніше очільник «А-95» заявив, що кількість імпортерів дизпального і скрапленого газу в Україну з початку травня зросла вдвічі.

При цьому Куюн зазначив, що про вихід на заплановані обсяги постачання говорити ще зарано, озвучивши прогноз, що він може відбутися у липні цього року.

Ситуацію з постачанням бензину він назвав напруженою, оскільки європейську інфраструктуру орієнтовано на імпорт дизельного пального, а найближчі сусіди України – Польща, Молдова й Румунія — націлені на пріоритетне забезпечення внутрішнього попиту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти