У початок

У США почали падати ціни на бензин

Після того, як ціни на бензин у США вперше в історії перевищили 5 доларів за галон, вони нарешті падають, що дає деяке полегшення споживачам, пише Reuters.

За даними Американської автомобільної асоціації, середня роздрібна ціна на бензин по країні становить 4,631 долара, що нижче за рекордний показник 5,014 долара місяць тому, але все ще на 1,48 долара вище, ніж рік тому.

«Ціни на бензин у США послідували за падінням на ринку ф'ючерсів як на сиру нафту, так і на бензин. Ці ринки впали, тому що інвестори стурбовані тим, що підвищення процентних ставок уповільнить економіку, оскільки центральні банки агресивно борються із інфляцією», — пише агентство.

Там також зазначають, що послаблення економічної активності, а також нові випадки коронавірусу в Китаї можуть призвести до подальшого падіння попиту на пальне, що призведе до зниження цін наприкінці року.

Нагадаємо, на початку літа президент США Джо Байден звернувся до власників автозаправних станцій у Штатах із закликом негайно знизити ціни на пальне.

До цього він закликав Конгрес на три місяці скасувати федеральний податок на купівлю пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти