У початок

У США очікують збільшення запасів нафти в країні

Комерційні запаси нафти у сховищах США на звітному тижні, ймовірно, зросли порівняно з показником попереднього тижня. Такий прогноз аналітиків і трейдерів, опитаних Wall Street Journal.

Як у середньому вважають 11 аналітиків і трейдерів, запаси нафти у сховищах США на тижні 14-20 січня збільшились на 100 тис. барелів. Чотири аналітики прогнозують скорочення запасів, а сім — їх збільшення. Оцінки варіюються від -5 млн барелів до +4,6 млн барелів.

Публікація щотижневого звіту Управління енергетичної інформації (EIA) Міненерго США очікується у середу, о 15.30 за Грінвічем.

Запаси бензину, як у середньому очікують опитані аналітики, ймовірно, збільшилися на 1 млн барелів порівняно з попереднім тижнем. Оцінки варіюються від -3 млн барелів до +3,7 млн барелів.

Запаси дистилятів, включаючи пічне і дизельне паливо, як у середньому припускають аналітики, на звітному тижні скоротилися на 1 млн барелів. Оцінки варіюються від -2,9 млн барелів до +2 млн барелів.

Завантаженість нафтопереробних потужностей у США на звітному тижні, як, ймовірно, повідомить EIA, зросла на 1,4 відсоткового пункту, до 86,7%. Прогнози варіюються від відсутності змін до підвищення на 3 відсоткових пункти. Два аналітики не надали прогнозу за цим показником.

Дані Американського інституту нафти (API), які було оприлюднено у вівторок, показали зростання запасів нафти на звітному тижні на 3,4 млн барелів, збільшення запасів бензину — на 620 тис. барелів і скорочення запасів дистилятів — на 1,9 млн барелів, згідно з даними джерела.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти