У початок

У Shell заявили про нестачу вільних добувних потужностей на тлі відновлення попиту на нафту й газ

Невизначеність на світових ринках нафти і газу може зберегтися ще якийсь час, оскільки вільних потужностей, що видобувають, дуже мало, тоді як попит продовжує відновлюватися. Про це заявив гендиректор Shell Бен ван Берден.

«Я справді думаю, що ми стикатимемося з деякою невизначеністю на ринках ще якийсь час», — цитує його «Прайм».

«Вільних потужностей дуже, дуже мало», — наголосив Бен ван Берден. Він додав, що попри проблеми, пов'язані з економікою і COVID-19, світовий попит на нафту й газ продовжує відновлюватись.

Світові ціни на нафту і газ цього року різко зросли у зв'язку з тим, що санкції Заходу проти росії зробили постачання одного з найбільших виробників недоступними для деяких покупців. А постачання російського газу в Європу впало через технічні роботи на трубопроводі «північний потік-1». Це змусило європейських покупців переходити на імпорт СПГ й викликало побоювання щодо постачання напередодні зимового попиту.

«Я думаю, що повністю замістити весь обсяг трубопровідного газу з росії за допомогою СПГ буде неможливо», — висловив свою думку глава компанії.

«Якщо ми не вживемо суттєвих заходів, таких, наприклад, як економія енергії і, можливо, певний ступінь нормування, то це стане проблемою», — додав ван Берден.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти