У початок

КТК відновить експлуатацію ще одного нафтоналивного причального пристрою

Каспійський трубопровідний консорціум (КТК) 1 липня відновить експлуатацію виносного причального пристрою №2, зупиненого для проведення обстеження акваторії морського терміналу КТК на наявність вибухонебезпечних предметів (ВНП).

Про це повідомляється на офіційному сайті консорціуму.

«Наразі триває обстеження морського дна в районі ВПУ-1, експлуатацію ВПУ-1 призупинено до 5 липня 2022 року. (...) Експлуатацію ВПУ-2 буде відновлено з 1 липня 2022 року», — йдеться у повідомленні КТК.

Зазначається, що ВПУ-3, як і раніше, працює у штатному режимі, що дає змогу виконувати заявки вантажовідправників відповідно до поточного графіка.

Нагадаємо, 27 червня, у понеділок, під час обстеження акваторії морського терміналу КТК на наявність вибухонебезпечних предметів поблизу виносного причального пристрою №2 (ВПУ-2) було знайдено ВНП – глибоководного мінного захисника модифікації 1943 р.. У зв'язку з цим адміністрація новоросійська запровадила режим НС. При цьому ВПУ-3 не потрапляє до зони дії НС й продовжує роботу в штатному режимі.

Також зазначимо, що КТК у рамках реалізації програми планово-попереджувальних ремонтів реалізує довгостроковий проєкт із заміни виносних причальних пристроїв ВПУ-1 і ВПУ-2, що передбачає проведення робіт, пов'язаних із торканням морського дна: заміну підводних маніфольдів, встановлення якорів-кесонів, монтаж і укладання ланцюгів та іншого обладнання ВПУ.

Планове дообстеження дна в акваторії проводиться з 15 червня і закінчиться до 5 липня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти