У початок

У серпні Туреччина скоротила імпорт ДП

Обсяги імпорту дизельного пального в Туреччину скоротилися на 13%, до 1,1 млн тонн, свідчать дані турецького Інституту статистики. Зменшення загального обсягу сталося через скорочення закупівлі продукту російського виробництва.

У серпні турецькі компанії розмитнили 885 тис. тонн російського дизпального, це на 18%, або на 200 тис. тонн, менше порівняно з липнем. росія залишається найбільшим постачальником дизельного пального на ринок Туреччини, в серпні частка її продукту в структурі імпорту складала 80%. Серед інших постачальників також були Ізраїль (64 тис. тонн), Індія (43 тис. тонн) й Греція (30 тис. тонн).

За вісім місяців обсяги імпорту зросли на 46%, до 8,57 млн тонн. Зростання імпорту зумовлено тривалими ремонтами на НПЗ. Крім того, цього року спостерігається збільшення споживання на внутрішньому ринку. Згідно з даними EPDK, за сім місяців продажі дизпального в Туреччині зросли на 9%, до 14,8 млн тонн.

Найбільшим постачальником дизпального на турецький ринок цього року є росія. За вісім місяців турецькі компанії розмитнили 7 млн тонн російського продукту, це в 3,2 раза більше порівняно з аналогічним періодом торік. Імпорт ДП з Індії, яка торік посідала друге місце за обсягами постачань, скоротився в 9 разів, до 176 тис. тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти