У початок

Наступного року «Нафтогаз» продовжить збільшення видобутку газу – СЕО компанії

«Нафтогаз» планує наступного року довести видобуток газу до 14 млрд куб. м. Про це в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» сказав голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов.

Поточна динаміка діяльності «Укргазвидобування» дає змогу виконати поставлену мету про збільшення видобутку на 1 млрд куб. м, пише агентство.

«Ми цю мету не змінюємо, ми до неї йдемо і не відмовляємося від показника в 13,5 млрд куб. м. Наступного року плануємо продовжувати збільшення видобутку. Попередньо маємо плановий параметр 14 млрд куб. м – зазначив голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов.

З його слів, компанія постійно працює над збільшенням якості свого видобувного потенціалу, включаючи нові ділянки й родовища.

«Переважна більшість наших свердловин і родовищ виснажені, й нам потрібно збільшувати об'єм нових родовищ. Ми активно проводимо геологічні дослідження і 3D-сейсміку, продовжуємо інвестувати в українську економіку. Видобуток газу потребує значних інвестицій, і «Нафтогаз» – один із небагатьох, хто це робить під час війни», – сказав Чернишов, додавши, що при цьому «Нафтогаз» сплачує більше ніж 90 млрд грн до держбюджету кожного року, і «цьогоріч ми теж це зробимо».  

Як нагадав СЕО «Нафтогазу», урядове рішення на цей рік – це забезпечення 14,7 млрд куб. м,. І цю планку було досягнуто достроково – наразі запаси становлять близько 15,8 млрд куб. м.

Що ж до початку опалювального сезону, то, зі слів Чернишова, до 1 листопада суттєвого процесу відбору газу зі сховищ не буде. «Сподіваюся, що цифра [накопиченого газу] на цю дату буде 16,5 млрд куб. м», – підсумував він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти