У початок

У серпні-вересні митниця відправила на верифікацію 210 сертифікатів на пальне

Енергетичною митницею Державної митної служби у серпні-вересні 2023 року було спрямовано запити на верифікацію відносно 212 сертифікатів на пальне з метою перевірки достовірності їх видачі.

Таку інформацію надала Енергомитниця у відповідь на запит enkorr.

Зокрема відносно бензинів було спрямовано 35 сертифікатів, щодо дизельного пального — 80 сертифікатів, газів — 97 сертифікатів.

«Вищезазначені запити направлялися на підставі розділу З спеціального додатку К Міжнародної конвенції про спрощення і гармонізацію митних процедур», — повідомили у держструктурі.  

При цьому, як зазначається, у серпні Енергетичною митницею складено 55 протоколів про порушення митних правил стосовно 23 імпортерів, у вересні цей показник становив 72 протоколи для 19 підприємств.

Загалом, за даними митниці, у серпні-вересні при ввезенні на митну територію України бензинів, дизельного пального і скрапленого газу у митному оформленні було відмовлено 1 114 декларацій. Основні причини відмови —  помилки у митній декларації (697 випадків), неподання усіх необхідних документів (91), несплата митних платежів (114) і т.д. 

Лише по одній митній декларації у серпні й вересні було відмовлено через визначення країни походження пального.

Нагадаємо, з 17 жовтня почнуть діяти нові норми розмитнення, що стосуються ввезення нафтопродуктів. Відповідно до цих норм постачальник пального повинен надати документи, що підтверджують маршрут товару від виробника до підприємства, яке є отримувачем згідно з зовнішньоекономічним договором.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти