У початок

У ростовській області рф було атаковано ще одну нафтобазу (оновлено)

У ніч з 27 на 28 серпня було атаковано нафтобазу комбінату «атлас» поблизу селища молодьожний у камєнському районі ростовської області. Про це повідомив місцевий telegram-канал.

«Ймовірно, горить нафтобаза в камєнському районі після гучного вибуху, який чули у ростовській області», — йдеться у повідомленні.

За інформацією із соцмереж, на території нафтобази загорілося кілька цистерн із паливом, через що виникла велика пожежа. 

Як повідомляє УНІАН із посиланням на джерело у спецслужбі, йдеться про спільну операцію Головного управління розвідки Міноборони України з Силами спеціальних операцій ЗСУ, в результаті якої за допомогою ударних безпілотних літальних апаратів українського виробництва було уражено нафтобазу ФДКУ «атлас» управління федеральної агенції державних резервів рф в районі населеного пункту камєнськ-шахтінський ростовської області.

Цей обʼєкт – частина російського воєнно-промислового комплексу (ВПК) й бере безпосередню участь у забезпеченні російських окупаційних військ.

ФДКУ «комбінат «атлас» управління федерального агентства з державних резервів у південному федеральному окрузі спеціалізується на постачанні нафтопродуктів для сз рф. Як зазначається в російських ЗМІ, у серпні 2020 року на базі комбінату відбулися спільні навчання міноборони рф й росрезерву у рамках навчань «кавказ-2020». У показових навчаннях із відпуску нафтопродуктів для потреб армії відпрацьовували три способи: автомобільний, залізничний і трубопровідний.

Очевидці повідомляють, що пожежа на резервуарах нафтобази триває. Детальні результати операції наразі уточнюються.

Варто зазначити, що це не перша атака нафтобази. Раніше, 3 серпня, сюди вже прилітали українські БпЛА.

Нагадаємо, на іншій нафтобазі, що розташована в пролєтарську ростовської області, пожежа не вщухає вже десяту добу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти