У початок

російські СПГ-танкери використовують STS-операції для обходу санкцій

Енергетичні компанії рф продовжують ухилятися від санкцій і винаходять нові способи обійти обмеження при перевезеннях.

Газовоз Pioneer, який завантажував вантаж на підсанкційному російському проєкті Arctic LNG 2, нещодавно зустрівся з New Energy на північ від Суецького каналу, щоб здійснити перевантаження з судна на судно (STS), повідомляє Kpler. Хоча перевантаження STS у морі – рідкісне явище й воно складніше для СПГ, його часто використовують на російських танкерах сирої нафти.

Pioneer пройшов повз Норвегію в південну Європу й покружляв біля єгипетського Порт-Саїда, перш ніж маніпулювати своїм транспондером AIS 22 серпня. New Energy прибув з півдня через Суецький канал, але з 26 серпня був поза зоною дії AIS – і він не відображається на супутникових знімках вздовж повідомленої траєкторії. Аналітична група Kpler ідентифікувала й визначила місцеперебування обох суден, які виконують операцію STS.

Тоді як Pioneer потрапив під санкції Держдепартаменту США 23 серпня, New Energy залишається без санкцій, але, ймовірно, приверне увагу влади США. Kpler ретельно відстежує такі події в рамках наших спеціальних служб ризиків і відповідності.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти