У початок

У росії вночі горіли НПЗ й дві нафтобази

У краснодарському краї рф горіли НПЗ і нафтобаза, а також нафтобаза у тамбовській області. Про це повідомляють росЗМІ й телеграм-канали.

Як зазначається у повідомленнях, українські безпілотники атакували нафтопереробний завод (НПЗ) у краснодарському краї, через що там спалахнула пожежа.

Йдеться про те, що БпЛА атакували афіпський НПЗ за 20 км від краснодара. «Атака на завод почалася близько 2:30 ночі. Дрони було придушено й збито, але уламки одного з БпЛА врізалися в цистерну, після чого розпочалася пожежа», – написав телеграм-канал Baza.

Водночас видання Shot повідомило, що місцеві жителі чули 4-5 вибухів.

Разом з ударом по НПЗ сталася атака на нафтобазу в сусідньому селищі Енем, повідомив телеграм-канал Astra, виклавши відео удару у нафтобазу, зняті місцевими жителями.

За інформацією каналу, в Енемі розташована нафтобаза компанії «лукойл-югнєфтєпродукт".

Нафтобазу в енемі й НПЗ в Афіпському розділяє всього 6 км.

Вранці міноборони рф заявило, що в ніч на 20 червня нібито було перехоплено 15 українських безпілотників, 6 з яких над адигеєю, а три – над краснодарським краєм.

Згодом пропагандистські державні ЗМІ рф повідомили, що оперштаб кубані спростував інформацію про пожежу на Афіпському НПЗ. Водночас екстрені служби повідомили, що отримали чотири звернення від мешканців про вибухи у селищі афіпський на кубані.

Як відомо, афіпський НПЗ розташовано за 340 км до найближчої підконтрольної Україні території. Його потужність із перероблення нафти становить близько 6,25 млн тонн на рік.

Нагадаємо, у ніч проти 2 травня над селищем афіпський у краснодарському краї росії вже лунали вибухи.

Enkorr також повідомляв, що тиждень тому, 13 червня ц.р., у краснодарському краї рф загорілись афіпський з ільським НПЗ.

Водночас, як повідомило одне з пропагандистських росвидань, у тамбовській області спалахнув резервуар на території нафтобази. Інцидент, за попередніми даними, стався через атаку безпілотника.

Губернатор тамбовської області максім єгоров повідомив про пожежу у регіоні на території платонівської нафтобази.

«Сьогодні рано-вранці стався вибух і спалах резервуара на території платонівської нафтобази в рассказовському муніципальному окрузі тамбовської області. Інцидент трапився, ймовірно, через БпЛА», – написав він у своєму телеграм-каналі в четвер. 

Загалом же Україна вивела з ладу майже 14% нафтопереробних потужностей рф. На тлі атак по НПЗ ціни на паливо зросли на 20-30%. Крім того, щоб задовольнити потреби внутрішнього ринку, рф була змушена зупинити експорт.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти