У початок

У Раді передумали повертати податки на пальне — нардеп

У Верховній Раді відмовилися від зафіксованої у законопроєкті №7311 про поправки до Податкового кодексу пропозиції скасувати запроваджене на час війни пільгове оподаткування нафтопродуктів. Про це повідомив заступник голови профільного парламентського комітету Ярослав Железняк.

«Усім, хто переживав за пільгове оподаткування бензину, — поки нічого не буде змінюватися. Норму з 7311 виключили», — написав він у телеграм-каналі.

Як повідомлялося, 28 квітня у Верховній Раді зареєстровано проєкт закону №7311-1 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо окремих податків і зборів у період воєнного, надзвичайного стану, який передбачає повернення акцизних зборів і збільшення ставки ПВД на пальне до 20%.

Нагадаємо, 15 березня Верховна Рада України ухвалила за основу і в цілому законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану». Одним із тимчасових податкових послаблень є скасування акцизу на пальне і зниження ставки ПДВ з 20% до 7%. Це дало змогу зменшити ціни на пальне на 12-13 грн/л.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти