У початок

У І півріччі на український ринок припало 18% експорту бензину з Румунії

У I півріччі обсяги експорту бензинів з Румунії зросли на 3% і становили 821 тис. тонн, свідчать дані Eurostat. Збільшення постачань на зовнішні ринки збуту відбулося завдяки зростанню виробництва нафтопродуктів на НПЗ Petrobrazi OMV Petrom.

У I півріччі коефіцієнт використання потужностей НПЗ в Плоєшті становив 95% проти 64% за шість місяців 2023 року, коли на заводі проводилася реконструкція. Водночас обсяги перероблення на заводі Petromidia компанії Rompetrol у I півріччі були нижчими на 35% порівняно з аналогічним періодом 2023 року через проведення ремонтних робіт.

Головною експортною позицією румунських компаній був бензин з октановим числом 95, у I півріччі на нього припало 92% обсягів постачань. Частка 92-го й 98-го у структурі експорту становила відповідно 5% і 3%.

Найбільшим напрямком експорту румунських бензинів була Україна, на яку припало 18% продажів. У I півріччі обсяги відвантаження на український ринок зросли на 7%, до 151 тис. тонн.

Постачання бензинів з Румунії у Молдову скоротилися у I півріччі на 10%, до 147 тис. тонн.

Іншими великими напрямками експорту румунського бензину були Гібралтар (114 тис. тонн), Болгарія (94 тис. тонн) й Угорщина (64 тис. тонн).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти