У початок

У пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» відновили рух вантажівок

У суботу, 10 червня, у пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» на кордоні з Польщею відновили рух вантажних автомобілів. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Як відомо, 9 червня рух через цей пункт пропуску було заблоковано через страйк польських фермерів. Польська сторона тоді припинила здійснювати оформлення вантажних автомобілів, які слідували з України.

Водночас на виїзд із Польщі (в'їзд в Україну) пропускали лише транспорт, який перевозить гуманітарний вантаж. Попередньо акція мала тривати до 13 червня.

Нагадаємо, це не вперше фермери блокують пункт пропуску на кордоні з Україною. Відтак 7 червня виїзд вантажівок до Польщі через пункт пропуску «Шегині» було заблоковано через протест.

Як повідомлялося, 5 червня польські водії заблокували рух вантажівок через найбільший пункт пропуску на кордоні з Україною – «Ягодин-Дорогуськ».

Серед вимог протестувальників було повернення дозволів на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень для українських перевізників на в'їзді до Польщі. Йдеться також про застосування до українських перевізників екологічної норми «Євро-4», яка в Україні застосовується до польських перевізників.

7 травня українське Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ухвалило рішення тимчасово призупинити вимогу щодо наявності дозволів для польських перевізників, які здійснюють перевезення в Україну з будь-якої країни Євросоюзу. Це було однією з ключових вимог польських страйкарів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти