У початок

Saudi Aramco постачить повні обсяги нафти деяким азіатським НПЗ у липні

Saudi Aramco повідомила щонайменше п’ятьом клієнтам у Північній Азії, що вони отримають повні номіновані обсяги сирої нафти в липні, повідомили Reuters кілька джерел, обізнаних у цьому питанні, після того, як компанія пообіцяла скоротити видобуток наступного місяця.

Саудівська Аравія, найбільший у світі експортер нафти, пообіцяла скоротити видобуток до 9 млн барелів на день (б/д) у липні з приблизно 10 млн б/д зараз.

Згідно з даними трьох торгових джерел, деякі китайські державні нафтопереробні заводи (НПЗ) вимагали зниження постачань у липні, за оцінками, загальний обсяг може бути приблизно на 10 млн барелів меншим, ніж вони прийняли в червні.

Saudi Aramco несподівано підвищила свої офіційні ціни продажу на всі сорти сирої нафти для Азії для липневих вантажів, що зашкодить прибуткам нафтопереробків й може спонукати їх купувати більше сировини на спотовому ринку.

Проте загальне споживання саудівської нафти в Китаї в липні, ймовірно, залишиться приблизно на тому ж рівні, що й у червні, оскільки інші китайські нафтопереробні підприємства попросили збільшити пропозицію в липні з низької бази в червні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти