У початок

Рух вантажівок через пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» знову заблоковано

Рух вантажних автомобілів через пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» заблоковано, ймовірно, до 01:00 13 червня.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Сьогодні польські фермери розпочали страйк перед пунктом пропуску «Дорогуськ-Ягодин» з боку Польщі. У зв'язку з цим оформлення вантажних автомобілів, що прямують з України, польська сторона тимчасово не здійснюватиме», - йдеться у повідомленні ДПСУ.

Як повідомлялося, 5 червня польські водії заблокували рух вантажівок через найбільший пункт пропуску на кордоні з Україною – «Ягодин-Дорогуськ».

Серед вимог протестувальників було повернення дозволів на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень для українських перевізників на в'їзді до Польщі. Йдеться також про застосування до українських перевізників екологічної норми «Євро-4», яка в Україні застосовується по відношенню до польських перевізників.

7 травня українське Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ухвалило рішення тимчасово призупинити вимогу щодо наявності дозволів для польських перевізників, які здійснюють перевезення в Україну з будь-якої країни Євросоюзу. Це була одна із ключових вимог польських страйкарів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти