У початок

У Мінфіні США заявили про пошук шляхів зниження цін на нафту для скорочення доходів росії

Нафтові доходи росії, попри зниження обсягів експорту нафти, продовжують зростати, і Сполученим Штатам спільно з їхніми союзниками треба знайти способи їхнього скорочення. Про це заявив заступник міністра фінансів США Уоллі Адейемо, повідомляє «Інтерфакс».

За повідомленнями ЗМІ, чиновник, виступаючи в сенатському комітеті з асигнувань, сказав, що як один із заходів Сполучені Штати обговорюють з європейськими й азіатськими союзниками різні способи, за допомогою яких вдасться обмежити ціни на російську нафту, оскільки високі ціни компенсують зниження обсягів видобутку і експорту.

«Таким чином, мета полягає в тому, щоб переконатися, що вдасться знизити доходи, які вони можуть отримати від продажу своєї нафти в майбутньому», — сказав Адейемо, додавши, що інакше росія безпосередньо виграє від підвищення цін у зв'язку з ситуацією навколо України.

Проте він відмовився надати детальну інформацію про перебіг перемовин із союзниками, заявивши, що таку інформацію буде зарезервовано для секретного брифінгу для сенаторів.

У відповідь на питання про те, чому Вашингтон не запровадив повного торгового ембарго проти росії, Адейемо сказав, що такий крок матиме «у кращому разі лише незначний вплив на російську економіку», враховуючи обмежений обсяг торгівлі між двома країнами.

Заступник міністра також не надав інформації, що стосується широкого застосування вторинних санкцій до країн і компаній, які продовжують вести бізнес із росією, зазначивши лише, що деякі дії робляться проти окремих фірм.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти