У початок

У Львові комунальники переплатили за дизпальне 65 млн грн – прокуратура

У Львові через суд вимагають стягнути з товариства надмірно сплачені 65 млн грн за постачання дизпального. Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура на своєму сайті.

Як зазначається у повідомленні, Господарським судом відкрито провадження за позовом Франківської окружної прокуратури міста Львова до суб’єкта господарювання й комунального підприємства. Прокурори вимагають визнати недійсними додаткові угоди до договору на постачання товару, а також стягнути надмірно сплачені грошові кошти.

«Прокурори встановили, що 2021 року за результатами тендеру між одним із комунальних підприємств Львова, яке займається пасажирськими перевезеннями, й товариством було укладено договір на постачання дизельного пального, – зазначають у відділі інформаційної політики Львівської облпрокуратури. – Під час дії договору замовник з постачальником підписали 49 додаткових угод, якими штучно змінювалась ціна за одиницю товару. Зокрема з яких за 47 угодами ціна за одиницю товару була вищою на понад 10% від вартості, визначеної умовами договору, а у певний період часу збільшилася для комунального підприємства на понад 173% від ціни, визначеної у договорі».

Таким чином, кажуть в облпрокуратурі, у результаті безпідставного підняття ціни на дизпальне товариству було неправомірно перераховано майже 65 млн грн, що стало приводом для звернення прокурорами з відповідним позовом до суду.

Наразі судовий розгляд триває.

Як писав enkorr раніше, на Львівщині підприємство переплатило за пальне 400 тис. грн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти