У початок

Липневий імпорт нафти Китаєм з росії впав на 7,4%

Імпорт сирої нафти в Китай від найбільшого постачальника – росії – впав у липні на 7,4% порівняно з роком раніше, як показали офіційні дані, повідомляє Reuters. Зменшення імпорту відбулося через зменшення попиту на паливо всередині країни.

Згідно з даними Головного митного управління країни, надходження російської нафти, включаючи трубопроводи й транспортування, становили 7,46 млн метричних тонн минулого місяця, або 1,76 млн барелів на день (б/д).

Це порівняно з 2,05 млн б/д у червні й 1,9 млн б/д у липні 2023 року.

Загальний обсяг постачань у липні до найбільшого у світі імпортера сирої нафти впав до мінімуму з вересня 2022 року, оскільки низька маржа перероблення й низький попит на паливо стримували роботу державних і незалежних НПЗ.

Постачання від другого постачальника нафти – Саудівської Аравії – становили 6,41 млн тонн, або 1,51 млн б/д, що на 13% більше, ніж роком раніше.

Згідно з оприлюдненими даними, обсяги найбільшого виробника в Організації країн-експортерів нафти з початку року становили 46,79 млн тонн, або 1,6 млн б/д, що на 10% менше, ніж торік. Це відстало від російських постачань у 62,58 млн тонн, або 2,14 млн б/д, за той же період, що на 3% більше, ніж за рік.

Імпорт з Малайзії, основного перевантажувального центру для нафти, що перебуває під санкціями, зріс на 61% за рік – до 6,21 млн тонн, або 1,46 млн б/д, утримуючи країну як третього за величиною постачальника в липні.

Імпорт з Малайзії становив 35,68 млн тонн за перші сім місяців року, що на 21% більше, ніж торік.

Минулого місяця Китай не зафіксував жодного імпорту з Ірану чи Венесуели.

У липні постачання із США зросли на 53% порівняно з минулим роком і становили 240 тис. б/д.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти