У початок

На Львівщині підприємство переплатило за пальне 400 тис. грн — прокуратура

Повідомлено про підозру колишньому заступнику директора державного вугільного підприємства на Львівщині за придбання пального для підприємства за завищеними цінами. Про це пише на своєму сайті Львівська обласна прокуратура.

«За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому заступнику директора одного з державних вугільних підприємств у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України)», – повідомляє відділ інформаційної політики Львівської облпрокуратури.

Як зазначають у прокуратурі, за даними слідства, 2023 року між підприємством і суб’єктом господарювання було укладено договір на закупівлю дизельного пального з доставкою для потреб шахти на суму понад 3 млн грн.

Однак «підозрюваний, будучи уповноваженою особою, неналежно виконав свої службові обов’язки. Зокрема перед укладенням договору не провів цінового дослідження ринкової вартості пального. Також він проігнорував той факт, що цінова пропозиція постачальника є неконкурентоздатною, завищеною, й не ініціював питання розірвання договору», повідомляє прокуратура.

Унаслідок таких дій державному підприємству завдано збитків на суму майже 390 тис. грн.

Наразі слідчі дії тривають, вирішується питання обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУ НП у Львівській області, оперативний супровід – управлінням стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти