У початок

У липні термінал Opet у Мармарі перевалив рекордний обсяг російського ДП і газойлю

У липні-місяці обсяги перевалки дизпального і газойлю на турецькому терміналі Opet Marmara Ereglisi Terminal зросли на 19% порівняно з червнем і склали 414 тис. тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95».

Так, минулого місяця термінал у Мармарі прийняв рекордні за всю історію спостережень обсяги російських дистилятів. У липні-23 в сховища Opet потрапило 342 тис. тонн російського дизпального і газойлю, це на 63% більше порівняно з червнем. Також у липні надійшла одна партія з дизпальним індійського Reliance Idustries (33 тис. тонн) і дві партії обсягом 39 тис. тонн, що були відвантажені з грецьких НПЗ. Таким чином, 83% обсягів, що було оброблено Opet Marmara Ereglisi Terminal у липні, складали російські нафтопродукти.

Opet Marmara Ereglisi Terminal добре відомий трейдерам, оскільки з цього терміналу щомісяця в Україну відвантажується кілька десятків тисяч дизельного пального. Компанія OPET зазвичай надає індійські сертифікати походження на партії продукту, який відвантажується з Мармари. Проте останнє розслідування Консалтингової групи «А-95» (стаття під назвою «Ринок дизпалива: індійське кіно з російськими субтитрами») показало, що на український ринок могло потрапляти російське дизельне паливо під виглядом індійського. З цієї причини постачання нафтопродуктів із турецьких портів перебувають у зоні пильної уваги з боку української енергетичної митниці. За даними Консалтингової групи «А-95», у липні обсяги постачань ДП в Україну з терміналу Opet Marmara Ereglisi Terminal упали з 80,8 тис. тонн до 31,4 тис. тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти