У початок

У липні Польща відновила імпорт ДП з Фінляндії

У липні обсяги надходжень дизпального й газойлю в балтійські порти Польщі продовжували скорочуватися. Минулого місяця на морських терміналах було розвантажено 453 тис. тонн палива, це на 9% менше порівняно з червнем, свідчать дані Консалтингової групи «А-95».

Надходження палива з США, які були найбільшими постачальниками в червні, скоротилися у п’ять разів – до 47 тис. тонн. Весь обсяг було доправлено з заводу ExxonMobil у Бомонті на термінал «Нафтопорт» у Гданську.

Водночас надходження дизпального й газойлю з регіону ARA збільшилися зі 115 тис. тонн до 175 тис. тонн. Збільшення імпорту відбулося завдяки зростанню відправлень із Нідерландів. Минулого місяця постачання з Роттердама й Амстердама зросли з 73 тис. тонн до 137 тис. тонн. Імпорт дизелю з Бельгії скоротився з 42 тис. тонн до 39 тис. тонн.

Минулого місяця польські компанії відновили імпорт дизпального з Фінляндії. У липні з термінала в Порвоо, де розташовано НПЗ Neste Oil, у Польщу прибуло 129 тис. тонн продукту. На початку липня на фінському заводі завершилися ремонтні роботи, які тривали майже три місяці. Надходження дизпального з сусідньої Швеції у липні впали зі 145 тис. тонн до 66 тис. тонн.

Також у липні до Польщі дизпальне морським шляхом відвантажувалося з Латвії. Минулого місяця компанія Vitol відправила з термінала у Вентспілсі 35 тис. тонн палива.

Найбільші обсяги дизпального у липні прийняли термінали в Гдині, вони обробили 196 тис. тонн імпортного продукту. Термінал «Нафтопорт» у Гданську, який здебільшого обслуговує PKN Orlen, минулого місяця прийняв 122 тис. тонн дизпального. У Свіноуйсьце й Щецин прибуло 135 тис. тонн палива.

За сім місяців у польські порти надійшло 3,25 млн тонн дизельного пального й газойлю, це на 7% більше порівняно з аналогічним періодом 2023 року. Найбільші обсяги цього року надходили з США, в січні-липні у Польщу прибуло 1,2 млн тонн дизелю американського виробництва. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти