У початок

Мінфін перегляне механізм сплати податку на прибуток АЗС

Пропозиція про запровадження авансового внеску з податку на прибуток для роздрібних торговців пальним в урядовому законопроєкті №11416 про підвищення податків підлягає доопрацюванню в частині проведення додаткових розрахунків для визначення розміру такого внеску.

Про це йдеться у прес-релізі Міністерства фінансів України.

Зазначається, що відповідної домовленості досягнуто за підсумками зустрічі з Нафтогазовою асоціацією України й ПАТ «Укрнафта».

«Сторони дійшли згоди щодо необхідності проведення додаткових розрахунків для визначення розміру авансового внеску з податку на прибуток для платників, які здійснюють діяльність із роздрібної торгівлі пальним», — йдеться у повідомленні.

Як повідомляв enkorr, законопроєкт №11416 передбачає щомісячну сплату авансових внесків з податку на прибуток роздрібними продавцями пального обсягом 0,5 млн грн (наразі це 4 тис. грн) з розрахунку на 1 куб. м резервуарів для зберігання пального.

Раніше директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн зазначав, що сама ідея авансової сплати ПнП автозаправками перспективна, але запропонований урядом механізм його обрахування через місткість резервуарного парку АЗС ризикований і непрофесійний.

Зокрема він зазначив, що прив’язка до реалізації через РРО має свої ризики, адже є можливість обходити касові апарати. Водночас це також може стимулювати власників АЗС до зменшення обсягів зберігання, що може негативно вплинути на паливну інфраструктуру.

Куюн зазначив, що розрахунок маржинальності й прибутковості АЗС показує, що може йтися про 80-150 тис. грн ПнП на місяць залежно від реалізації.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти