У початок

У липні обсяги експорту СПГ з США скоротилися через наслідки урагану

Експорт СПГ із США впав у липні через зниження відвантажень із заводу у Фріпорті внаслідок збою, спричиненого ураганом, свідчать дані аналітичного підрозділу Kpler.

На початку липня Freeport LNG скорочував виробництво й відновив роботу ліній лише наприкінці місяця. На техаському заводі працює три лінії зі скраплення загальною потужністю 15 млн тонн СПГ на рік, що робить Freeport LNG найбільшим виробником скрапленого газу.

У липні США експортували 6,76 млн тонн СПГ, порівняно з 7,06 млн т у червні й 7,13 млн т у липні минулого року через падіння постачань СПГ з Фріпорта на 57% після того, як ураган «Берил» спричинив припинення роботи з 7 по 21 липня. Збільшення від інших заводів допомогло компенсувати ці втрати. З січня по липень експорт становив 49,61 млн тонн порівняно з 48,48 млн тонн минулого року.

Починаючи з березня, Азія є основним напрямком експорту з США через вищі ціни й спекотнішу погоду, у той час, як США лідирують у світовому експорті СПГ, за ними йдуть Австралія з 47,61 млн т і Катар з 47,02 млн т за перші сім місяців 2024 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти