У початок

Херсонщину планують забезпечити скрапленим газом – Мінреінтеграції

Херсонську область буде долучено до проєкту із забезпечення гуманітарним газом вразливого населення. Про це повідомляє Мінреінтеграції на своєму сайті.  

Як повідомляє прес-служба міністерства, наразі триває обговорення експериментального проєкту із забезпечення скрапленим газом населення прифронтових територій.

Раніше йшлося про постачання скрапленого газу в балонах як гуманітарної допомоги вразливим категоріям населення, що проживає на прифронтових територіях Харківщини, Сумщини й Донеччини.

Під час чергової наради віцепрем’єр Ірина Верещук підтримала пропозицію Херсонської ОВА включити й Херсонщину до зазначеного експериментального проєкту.

«На цій нараді також обговорили стан погодження із зацікавленими органами доопрацьованого проєкту постанови й розглянули технічні аспекти реалізації проєкту», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, розглянули питання залучення міжнародних партнерів у частині постачання обладнання, яке дасть змогу забезпечити операції зі скрапленим газом при реалізації експериментального проєкту.

Нагадаємо, цей експериментальний проєкт розробляє Міненергетики спільно з Мінреінтеграції та іншими зацікавленими міністерствами й відомствами. Курує його віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Наразі проєкт передано у Секретаріат Кабінету міністрів для подальшого розгляду урядом.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти